In 2004 zag de concertreeks ‘Jong in Oud’ het levenslicht en zo programmeert de provincie Antwerpen al voor de 8e keer de artiesten van morgen in gebouwen van gisteren.

Met de concertreeks 'Jong in Oud. Jong talent in een monument' geeft onze provincie jonge, beloftevolle muzikanten de kans om zich te presenteren aan een ruimer publiek. Ook dit jaar werden weer diverse inspirerende locaties uitgezocht waar deze jonge talenten hun kunnen zullen tonen: de recent gerestaureerde achthoekige Kapel O.L.V.-ter-Sneeuw (Kapel van Werbeek) in Retie, de sfeervolle Sint-Luciakapel in Meersel-Dreef, de Kapel van het Oude Klooster in het centrum van Brecht en de stemmige Sint-Martinuskerk in Olen.” verduidelijkt gedeputeerde Ludo Helsen.*

Vier jonge ensembles zullen dit jaar hun talent etaleren. Het Sakura Strijkkwartet bijt op vrijdag 13 mei in Retie de spits af. Dit pas begin dit jaar opgerichte ensemble bestaat uit vier enthousiaste jongedames die studeren of pas afgestudeerd zijn aan het Conservatorium van Antwerpen. Zij brengen afwisselend werk voor strijkkwartet, vioolsolo, altvioolsolo of cellosolo van o.m. J.S. Bach, A. Vivaldi, W.A. Mozart en G. Fauré, maar ook van de Belgische componist E. Ysaye. Tijdens het tweede concert, op vrijdag 20 mei in Meersel-Dreef, verkent het ensemble Voices for a While (sopraan, mezzosopraan, contratenor, piano) de wegen van de vocale muziek

De jonge muzikanten van het Dianta Trio brengen in het Oude Klooster in Brecht dan weer enkele pareltjes uit het repertoire voor harptrio (dwarsfluit, altviool, harp). Het Alesia String Quartet sluit de editie 2011 af in de Sint-Martinuskerk in Olen met muziek van W.A. Mozart, L. van Beethoven en Jan De Maeyer.

Voor de prijs hoeft u het zeker niet te laten: de toegang is telkens gratis! Reserveren is niet nodig.

Alesia String Quartet
  • Vrijdag 13 mei 2011, 20 uur - Sakura Strijkkwartet - Kapel    O.L.V.-ter-Sneeuw - Retie (Molsebaan, kruispunt met Werbeek)
     
  • Vrijdag 20 mei 2011, 20 uur - Voices for a While (sopraan,
    mezzosopraan, contratenor, piano) - St.-Luciakapel – Meersel-Dreef     (Meersel 24)
     
  • Vrijdag 3 juni 2011, 20 uur - Dianta Trio (dwarsfluit, altviool,
    harp) - Kloosterkapel – Brecht (Gasthuisstraat 42)
     
  • Vrijdag 24 juni 2011, 20 uur - Alesia String Quartet -
    Sint-Martinuskerk – Olen (Sint-Maartenstraat)